TARİHÇE

Okulumuzun tarihi 1940 yılına dayanmaktadır.

13.03.2015 1311

Yazlamazlı ilkokulu  1940 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Okul Kara höbür mevkiindeki Köse Mehmet'in evinin yerinde Huğdan Yapılmış bir yerde kurululur.Bir yıl bu huğda eğitim-öğretim yaptıktan sonra Okul Karanıdır Mevkiinde Cücük Duran'ın evinin yerinde bir Huğda iki yıl Hizmet vermiştir. İki yıl sonunda yine Kara öbürMevkiinde Şimdiki Kara Mehmet'in Evinin Güneyindeki Tarlanın içinde bir Huğda Eğitim öğretime 14 yıl (1957) hizmet verdi.   1957 yılından 1960 yılına kadar 3 yıl köye öğretmen verilmemiş,1959 yılında Yazlamazlı Merkez Mahallesinde okulun inşasına başlanmış ve öğrenciler 1960 yılının bir bölümünde Cami'de eğitim öğretim görmüşlerdir.1960 yılında tek derslikli, bir öğretmen odası ,bir lojmanı bulunan okul yapılmıştır. Bu okulun yapımından sonra da 1972 -1973 öğretim yılında okula yeni yapılan ek dersliğin temeli atılmıştır. Bu derslik öğretmen ve velilerin çabalarıyla 1974-1975 öğretim yılında Eğitim öğretine girmiştir. 1976 yılında Okula  ihata duvarı yapılma çalışmalarına başlanmış,1976-1977 yılında tamamlanmıştır.2005 okulumuzun bulunduğu yerde tip bina devletimiz tarafından yapılmış Bodrumum Kat dahil okulumuz dört katlıdır. Okul binası yapılmadan önce Merkez mahallesi ve Höbür Mahallesinin  öğrencileri AtalanBeldesi ,Ayşeler Mahallesi öğrencileri ise Ellek Beldesine taşımalı Eğitim kapsamına alınmıştır.2005 yılında bugünkü okulun yapılması ile 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmiştir. Okulumuzda karma –gündüzlü taşımalı eğitim yapılmaktadır. Yazlamazlı Ayşeler ve Yazlamazl ıHöbür Mahalleleri taşıma kapsamındadır.   2012-2013 Eğitim –Öğretim yılında Okulların ilkokul ve ortaokul olarak dönüştürülmesi ile ilkokul ve Ortaokul aynı binada Eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz şu an 7 ilkokul  dersliği, 1  anasınıfı dersliği ,5 Ortaokul dersliği bulunmaktadır.  Okulumuzda Anasınıfı dahil 13 derslik bulunmaktadır. Okulumuzda bilgisayar laboratuvarı, fen ve teknoloji laboratuarı,  kütüphane bulunmamaktadır.

Dersliklerde ortalama öğrenci sayısı 35 öğrenciyi geçmemektedir.

Okulumuz başarılı bir gelecek için eğitim öğretime hızlı adımlarla ilerlemektedir.